Happy Living (#1)

Mijn allereerste blog over een gelukkig leven waarin ik een introductie geef over de onderwerpen die ik onder het thema ‘happy living’ van plan ben te publiceren.

Een gelukkig leven, wat is daar voor nodig? Wie het weet mag het zeggen! Helaas heb ik hier geen kant-en-klaar recept voor, maar als ik iets in mijn leven heb geleerd, dan is het wel dat je pas echt gelukkig kunt zijn als je jezelf kunt zijn. Een open deur? Misschien wel ja! Maar je zult het toch met me eens moeten zijn dat er nog steeds een heleboel mensen zijn die niet volledig zichzelf zijn omdat ze (bang zijn dat ze) niet geaccepteerd worden door een ander. Tegen die muur van angst en gevreesd onbegrip ben ik in mijn puberjaren keihard aangelopen. In mijn blog wil ik je deelgenoot maken van het proces dat ik heb doorgemaakt dat uiteindelijk voor mij heeft geresulteerd in een dubbele ‘coming out’. 

Zijn wie je bent heeft voor mij voor een heel groot deel bijgedragen aan mijn levensgeluk. Een andere levensles die ik me al sinds jaar en dag probeer eigen te maken is ‘zijn in het moment’. Want o wat is het toch verleidelijk om voortdurend vooruit te kijken, maar wat levert het nu feitelijk op. Oké, een deel van je vakantiepret begint al zodra je de reis geboekt hebt, maar is dit niet slechts de uitzondering op de regel? Zit het echte levensgeluk niet in het kunnen genieten van de kleine dingen die je op elk moment van de dag kunnen overkomen (als je er voor openstaat)? En ontgaan een heleboel van die dingen je niet als je voortdurend bezig bent met plannen maken? Wat dat betreft hebben mijn kinderen me een enorme spiegel voorgehouden. Kinderen, althans zo jong als die van mij, zijn helemaal niet bezig met plannen maken. Die leven voornamelijk ‘in het moment’. Kinderen kunnen zich verwonderen over dingen die voor ons klein en onbeduidend zijn geworden. Maar de lach van mijn kind als het zich verwondert over iets ‘onbeduidends’ doet mij beseffen dat mijn kinderen de kunst van het leven veel beter in de vingers hebben dan ik. Mijn keuze om voor het fulltime vaderschap te kiezen was ingegeven door enerzijds morele en anderzijds praktische overwegingen. Leuk en gemakkelijk was het heel vaak niet, maar het was en is het meer dan waard. In mijn blog maak ik je graag deelgenoot van deze wonderbaarlijke ontdekkingsreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.