Smart Living (#13) – Smart Grid

Laten we de energietransitie vertragen omdat netbeheerders het electriciteitsnet moeten upgraden of kiezen we voor Smart Grid technologie en omzeilen we dat probleem in ieder geval ten dele? Als smart tech liefhebber ga ik een poging doen om uit te leggen wat dat nou eigenlijk is, zo’n Smart Grid.

Smart Living (#9) – Amazon Fire TV Stick

Er zijn diverse streaming media-spelers om films en series van Apple TV+ mee op je televisie te streamen. Maar welke kies je? Bezitters van een Samsung TV hebben in dit geval geen aparte streaming media-speler nodig, want deze is in de meeste nieuwe modellen ingebouwd in de televisie. Ik heb echter geen Samsung maar een LG en dus ging ik op zoek naar de beste streaming media-speler voor onze situatie.

Smart Living (#8) – Brandpreventie met een smartplug

Nu we noodgedwongen als gevolg van de coronacrisis voortdurend thuis zijn is het wellicht een goed idee om eens te kijken naar de brandveiligheid van je huis. Wist je dat er een potentieel brandgevaar schuilt in het opladen van apparaten die uitgerust zijn met lithium-ion accu’s, zoals smartphones, tablets en fietsaccu’s. In deze blog een oplossing om dit gevaar te beperken.

Smart Living (#7) – Leef gezond…koop een Apple!

De titel van deze blog, die je overigens met een dikke vette knipoog mag lezen, verraadt desondanks een tweetal dingen over mij. Ik ben gek op Apple producten en bovendien een beetje een health freak. Recentelijk heb ik de beschikking gekregen over twee Apple producten die het sporten er nog leuker op maken.

Smart Living (#6) – Maxem en Jedlix

Stel je wilt je elektrische auto opladen en tegelijkertijd een lekkere lasagne in de oven bereiden en een wasje draaien. Moet lukken toch? En dan zet je de waterkoker aan voor een kopje thee en….poef…de stoppen slaan door. Om dat te voorkomen moest ik iets bedenken om dat voor te zijn. Wat dat is lees je hieronder.