Deze afbeelding van een regenboog die zich beweegt tussen het grijs en het blauw illustreert onze weg naar betere tijden

Betere tijden

De corona besmettingen nemen weer toe. Maar mijn gevoel zegt, wat zeg ik, schreeuwt bijna dat we betere tijden tegemoet gaan. Zouden dit dan toch de laatste stuiptrekkingen van het virus zijn?

Het is een onbestemd gevoel, maar iets zegt me dat we op weg zijn naar betere tijden. Een dooddoener denk je dan misschien, want veel mensen zijn door corona helemaal murw geslagen. Slechter kan het dan bijna niet worden. Ik kan dat gevoel ook niet precies duiden. Misschien speelt mijn gevoel wel gewoon een spelletje met me en is het niets meer dan ‘wishfull thinking’. Hoe het ook zij, dat positieve gevoel is er nou eenmaal. Maar waar komt het vandaan?

De naderende lente

Is het de lente die in aantocht is? Velen zullen het gezien de huidige weersomstandigheden misschien niet zo ervaren. Het lijkt wel herfst hoor je mensen zeggen. In maart kan het met het weer alle kanten op, want ‘maart roert zijn staart’. Dus flinke buien en stormachtige wind, afgewisseld door zonnige perioden zijn helemaal niet zo gek voor de tijd van het jaar. In de lente wordt de natuur opnieuw geboren. Het grauwe en grijze maakt geleidelijk aan plaats voor meer groen. Met de naderende lente verheug ik me op betere tijden.

Zomervakantie zonder reisbeperkingen

Afgelopen week betrapte ik mezelf er op dat ik liep te mijmeren over de zomervakantie. Vorig jaar brachten we die, ondanks corona, nog door in Frankrijk. Terwijl heel veel mensen vakantie in eigen land vierden, zaten wij met de kinderen op een fijne camping in de Franse Auvergne. Wat zal er deze zomer mogelijk zijn? Hopelijk is door de vaccinatiecampagne het virus richting de zomer zodanig onder controle dat er binnen Europa geen reisbeperkingen meer gelden. Er gaat niets boven de voorpret van het plannen van een leuke vakantie. Ook dit vooruitzicht stemt me positief en wakkert het verlangen naar betere tijden verder aan.

Een frisse nieuwe keuken

Afgelopen week heeft onze schilder de ietwat gedateerde kleur van onze crèmekleurige landelijke keuken voorzien van een nieuwe grijs-blauwe verflaag. Zo heeft onze houten keuken een lekker frisse uitstraling en een tweede leven gekregen. Wellicht dat het nieuwe kleurtje van de keuken mijn gevoel ook een beetje richting betere tijden stuurt. Want niet alleen de keuken knapt er van op maar het doet ook iets met mijn gemoed. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat ik de meeste tijd die ik thuis ben in onze keuken doorbreng. 

Terug naar het normale leven

De kinderen gaan al weer een paar weken naar school. Inmiddels is ook de wekelijkse buitenschoolse beweegactiviteit weer opgestart. Onze jongste gaat wekelijks naar hockey en onze dochter krijgt sindskort alternatieve turnlessen in de buitenlucht. Nu de zwemlessen ook hervatten keren we qua dagelijks leven zo geleidelijkaan weer terug naar het ‘normaal’ van voor de lockdown. Het enige dat nog afwijkt is de online blokfluitles. Opmerkelijk dat scholen wel open zijn maar de muziekschool nog niet. Ik verwacht dat dit binnenkort ook wel gaat gebeuren. De terugkeer naar het ‘normale’ dagelijkse leven geeft mij een flinke portie positieve energie.

Verkiezingen

Een andere voorbode voor betere tijden zijn wat mij betreft de Tweede Kamerverkiezingen die aankomende week zullen plaatsvinden. Nu verwacht ik eerlijk gezegd niet dat de verkiezingsuitslag Nederland op zijn kop zal zetten, maar het markeert wel een nieuw begin. Dat gevoel heb ik eigenlijk altijd wel een beetje bij de Tweede Kamerverkiezingen. Op de een of andere manier is het gevoel echter nu veel sterker. Dat komt wellicht omdat Nederland zich geconfronteerd ziet met een aantal urgente problemen waarvan de meerderheid van alle politieke partijen doordrongen is. Ze zitten qua aanpak van die problemen niet allemaal op dezelfde lijn, maar het besef dat er iets moet gebeuren is groter dan ooit. Dat biedt hoop op betere tijden.

Dit jaar Tweede Kamerverkiezingen en volgend jaar Gemeenteraadsverkiezingen. Nu ik sinds een tijdje zelf politiek actief ben, dringt zich de vraag op of ik me al dan niet kandidaat zal stellen voor het raadslidmaatschap. Een vraag die ik wil beantwoorden in het komende halfjaar. Om die vraag te kunnen beantwoorden moet ik bepalen waar mijn ambitie ligt. Op dit moment ben ik zowel commissielid voor de lokale fractie als bestuurslid voor de afdeling waar onze fractie onder valt. Naast die twee functies houd ik me ook bezig met websitebeheer en sociale media. Ik vind het allemaal erg leuk om te doen, maar een eventueel raadslidmaatschap laat zich niet combineren met bestuurlijke taken. Een keuze moet dus gemaakt worden. En dan speelt de factor tijd ook nog een belangrijke rol. En dan gaat het niet alleen om hoeveel tijd ik heb, maar ook om hoeveel tijd ik wil spenderen.

Samenleving van het slot

Het zicht op betere tijden komt ook door het vooruitzicht dat mijn ouders in een mantelzorgwoning op ons erf komen wonen. Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat we in het begin best wel even moeten wennen aan de nieuwe situatie, maar verder zie ik eigenlijk alleen maar voordelen. Als tegen de zomer het grootste deel van de bevolking is gevaccineerd,dan gaat de samenleving weer van het slot. Dat biedt tal van mogelijkheden als je oppas letterlijk op steenworp afstand woont. ’s Avonds met z’n tweetjes nog een lekkere wandeling maken als de kinderen op bed liggen. Of weer een keertje een hapje buiten de deur eten of naar de film of het theater. Kortom, mijn gevoel zegt me dat 2021 best wel eens een heel mooi jaar zou kunnen worden. Vol met nieuwe ervaringen, kansen en uitdagingen.

Op onze keukenmuur staat de tekst ‘Life is what we make of it’.
Laten we er maar een mooi jaar van maken.

Abonneer je op mijn blogs:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.