Wad’n Geluk is een vakantiewoning net achter de waddendijk waar schapen het gras kort houden.

Wad’n Geluk

Wad’n Geluk is de naam van de vakantiewoning waar we op dit moment verblijven. Het is gelegen aan De Buorren 8 in Paesens. Paesens, dat samen met Moddergat een zogenaamd tweelingdorp vormt, is een klein Fries vissersdorp pal aan de Waddenzee. Eigenaren Auke en Lineke Zuidema, die op een boerderij even buiten het dorpje wonen, hebben dit pareltje aangeboden gekregen van de voormalige eigenaar. Het huisje ernaast hadden ze al eerder omgetoverd tot vakantiewoning Wad’n Festijn. Een jaar geleden viel het geluk hen ten deel om ook het naastgelegen Buorren 8 te kunnen kopen. Wad’n geluk!

Lekker slapen

Het oorspronkelijke vissershuisje was aanvankelijk een stuk kleiner. Door een mooie aanbouw hebben ze een prachtige leefkeuken kunnen realiseren. Het huisje is geschikt voor vier personen. Voor een gezin als het onze, met twee volwassenen en twee kinderen, dus helemaal perfect. Er zijn twee kleine slaapkamers op de bovenverdieping. Deze is te bereiken via een vrij steile trap. Voor mensen die wat minder goed ter been zijn (of kinderen die moeite hebben met concentratie of coördinatie) een uitdaging, maar voor ons geen enkel probleem. Op beide slaapkamers staat een ruim tweepersoonsbed. De overige ruimte op de slaapkamers is beperkt. De bedden zijn uitgerust met een heerlijk matras en comfortabel dekbed.

De badkamer met toilet is op de begane grond gesitueerd. Deze beschikt over een dubbel wastafelmeubel, spiegels met goede verlichting en een ruime inloopdouche met regen- en handdouche. Badlinnen is net als het bed- en keukenlinnen inbegrepen in de huur. En er zijn meer dan voldoende handdoeken en washandjes aanwezig.

Overcompleet

Wat opvalt aan Wad’n Geluk is hoe overcompleet het is uitgerust. Zelden ben ik in een vakantiehuisje geweest waar de keukenuitrusting zo uitgebreid is. Er is werkelijk aan alles gedacht. Een vierpits inductiekookplaat, een combi-oven en een vaatwasser maken dat er uitgebreid gekokkereld kan worden. Voor de koffie kun je kiezen uit een filter- en een senseo-apparaat. Een waterkoker mag uiteraard ook niet ontbreken. En wat te denken van een citruspers, een broodrooster, een tosti-ijzer en een staafmixer annex foodprocessor. Het is er allemaal. De ruime koelkast is groot genoeg voor verse waren. Een vriesvak ontbreekt, maar met een slager en een bakker in het even verderop geleden plaatsje Anjum is dat natuurlijk geen enkel probleem. In Anjum is ook een grote COOP supermarkt gevestigd.

Mocht je gedurende je verblijf een wasje willen doen dan is dat ook mogelijk. Er is een klein washok met een wasmachine en een droogrek.

Aantrekkelijke tuin

Een zeer aantrekkelijke eigenschap van Wad’n Geluk is de ruime tuin met overkapping. De tuin is via de achterdeur maar ook rechtstreeks vanuit de leefkeuken middels een schuifpui te betreden. Er is een riant terras dat overgaat in een bescheiden gazon. Op het terras staan een picknick-tafel en een loungeset met kussens. Bovendien staat er een tweepersoons hot-tub die je tegen meerprijs mag gebruiken. Het huisje heeft weliswaar geen eigen parkeerplaats, maar aan de overkant van de straat is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Warm welkom

Toen wij aan het begin van de week aankwamen werden we zeer gastvrij ontvangen door de eigenaresse. Lineke nam uitgebreid de tijd voor een rondleiding door het huisje. Vol enthousiasme vertelde ze over hoe het huisje nog maar een jaar als vakantiehuis in gebruik was en hoe ze bij de naam waren gekomen. In het welkomstpakket dat we kregen zaten een Echte Fryske Sûkerbôle (Echt Fries Suikerbrood), Fryske dúmkes (koekjes), verse eitjes van de boerderij en een potje zelfgemaakte jam. Bovendien was er voor de eerste dagen voorzien in koffie, thee, suiker, kruiden, toiletpapier en keukenrol. We voelden ons onmiddellijk thuis.

Toen ze het huisje eenmaal hadden verworven is het met grote zorg verbouwd en gerenoveerd. Het is volledig geïsoleerd en de gehele benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming. Zo is het ook op koelere dagen aangenaam vertoeven in Wad’n Geluk. En op warme dagen houden de rolluiken op de slaapkamers de warmte goed buiten.

Dingen om te doen

Vanuit de woonkamer heb je uitzicht op de waddendijk die letterlijk op een tiental meters van het huisje verwijderd ligt. Eenmaal over de dijk ligt de Waddenzee aan je voeten en heb je een prachtig uitzicht op de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Vanuit Paesens-Moddergat kun je allerlei uitstapjes maken. Zo zijn wij deze week al naar Leeuwarden en Dokkum geweest. Verder hebben we gezwommen in het naastgelegen Lauwersmeer en gewandeld in het Nationaal Park dat dezelfde naam draagt. En een bezoekje aan Schiermonnikoog staat ook nog op het programma.

Fryslân Boppe

Het aanvankelijke plan was om deze zomervakantie met een elektrische camper naar Denemarken op vakantie te gaan. Maar de plannen liepen anders en uiteindelijk kwamen we uit bij dit alternatief. Wad’n Geluk! En zo voelt het ook echt voor mij. Sinds mijn vrouw en ik kinderen hebben is dit inmiddels de derde keer dat we een vakantie in Friesland doorbrengen. Je kunt dus best stellen dat we Friesland een beetje in ons hart hebben gesloten. En ik vermoed dat dit beslist niet de laatste keer zal zijn dat we hier komen.

Abonneer je op mijn blogs:
Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.