Happy Living (#2) – Goed geaard

In deze blog beschrijf ik mijn dubbele coming out. Dit artikel heb ik aanvankelijk geschreven op verzoek van de oprichter van het platform ‘Goed Geaard’ en is ook op de Facebook pagina van ‘Goed Geaard’ gepubliceerd.

“Wanting to be someone else is a waste of who you are”  – Kurt Cobain

Na een jarenlange strijd met mezelf ben ik op mijn 24ste uit de kast gekomen. Ik viel op mannen en dat was dat! De innerlijke worsteling die daaraan vooraf ging had vooral te maken met het feit dat ik mezelf niet accepteerde en lag eigenlijk niet zozeer aan mijn omgeving. Mijn ideale toekomstbeeld bestond uit een gezin met vrouw en kinderen. Dat beeld heb ik lange tijd nagestreefd en andere gevoelens probeerde ik gewoon weg te stoppen. Maar gevoelens laten zich nou niet bepaald goed wegstoppen. Niet bij mij althans. Mijn ‘coming out’ was dan ook vooral een grote opluchting. Ik accepteerde mezelf weer voor wie ik was en kon verder met m’n leven.

En toen gebeurde er op mijn 37ste iets waar ik absoluut geen rekening mee had gehouden. Mijn huwelijk met mijn echtgenoot liep op de klippen en in de maanden die volgden werd ik verliefd op een hele goede vriendin. Niet te geloven…ik dacht mezelf onderhand wel te kennen. Verliefd worden op een vrouw had ik eigenlijk afgeschreven. Ik viel op mannen, was getrouwd met een hele lieve en een relatie met een vrouw behoorde niet meer tot de mogelijkheden. Dacht ik…

Het accepteren dat ik ook verliefd kon worden op een vrouw was eigenlijk zo gebeurd. Ik had immers al jaren geleden geleerd dat gevoelens zich niet laten wegstoppen. De keuze of ik ook iets met die gevoelens wilde doen duurde echter iets langer. Ik realiseerde me namelijk dat ik ook daadwerkelijk een keuze had. Ik koos voor haar!

Inmiddels ben ik opnieuw gelukkig getrouwd en hebben we samen twee schatten van kinderen. Ik heb in de afgelopen 20 jaar veel over mezelf geleerd en het probleem van zelf-acceptatie behoort wat mij betreft tot het verleden. Ik ben wie ik ben. Goed geaard!

2 gedachten over “Happy Living (#2) – Goed geaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.