Deze afbeelding illustreert de titel van mijn blog die gaat over een herbesmetting met corona

Corona

Bijna twee jaar hebben we corona buiten de deur kunnen houden, maar nog geen acht weken geleden waren wij ook aan de beurt. Op de dag dat we de verjaardag van onze jongste voor een deel van de familie zouden vieren testte hij positief. In de week die volgde waren achtereenvolgens mijn vrouw, onze dochter en tenslotte ikzelf ook aan de beurt. We zijn er allemaal zonder kleerscheuren vanaf gekomen. En eerlijk gezegd was ik in de volle overtuiging dat we, nu we het eenmaal allemaal gehad hadden, we extra goed beschermd zouden zijn. Vooral mijn vrouw. Met drie vaccinaties en een doorgemaakte infectie zou je verwachten dat zij het best beschermd van ons drieën zou zijn. Dat bleek helaas een illusie.

Herbesmetting

Afgelopen zondag had mijn vrouw plotseling bij het opstaan nauwelijks nog een stem. Ze had, dat kon ook eigenlijk niet anders, een positieve zelftest. Als je echter binnen acht weken na een corona infectie een zelftest afneemt, dan is de kans op een positieve uitslag heel groot. Immers, de zelftest detecteert antistoffen tegen het coronavirus. Mijn vrouw had echter opnieuw corona gerelateerde klachten. Dus toch ook maar een test bij de GGD gedaan. Die liet ook een positieve uitslag zien. Maar ook dat was te verwachten. Omdat er sprake was van een mogelijke herbesmetting binnen acht weken ging de GGD aanvullend onderzoek doen. Dat aanvullende onderzoek toonde aan dat er wel degelijk sprake was van een herbesmetting met corona.

Toen mijn vrouw opnieuw corona gerelateerde klachten en een positieve testuitslag had wilde ze zich aanvankelijk compleet gaan isoleren om te voorkomen dat wij ook opnieuw besmet zouden raken. Een van de belangrijkste argumenten om dat te doen is dat we dit weekend het verlate verjaardagsfeestje van onze jongste vieren. Vrijdag het kinderfeestje met zijn klasgenootjes en zondag feest met de hele familie. Als ze mij of de kinderen zou besmetten dan kunnen die festiviteiten niet doorgaan. Dat kon ze begrijpelijkerwijs niet over haar hart verkrijgen. Hoezeer ik de opofferingsgezindheid van mijn vrouw ook begreep, ik vond het wel een hele vergaande voorzorgsmaatregel. Bovendien hadden onze kinderen en ikzelf ongevaccineerd de infectie doorgemaakt. Ik durfde de gok wel te nemen dat wij in ieder geval goed genoeg beschermd waren.

Kinderfeestje

In de loop van de week merkte ik dat mijn fitheid behoorlijk te wensen overliet. Maar ik kreeg geen corona gerelateerde klachten. En de kinderen leken ook gevrijwaard te blijven. En dus vierden we vrijdagmiddag het kinderfeestje. Exact twee maanden na zijn verjaardag. De weersomstandigheden waren toen ongetwijfeld beter dan nu, maar dat mocht de pret niet drukken. Mijn vrouw en ik waren maar wat blij dat het feestje nu eindelijk door kon gaan. En ondanks de kou en de natte sneeuw was het een geslaagd kinderfeestje. De kinderen vermaakten zich prima in de binnenspeeltuin waar we al meerdere kinderfeestjes van onze dochter vierden. Ze hebben welgeteld vijf minuten in de buitenspeeltuin gespeeld, want dat vonden ze toch te koud en te nat.

Klachtenvrij

Vrijdagochtend heb ik alvast een taart gebakken voor zondag. Als deze blog af is ga ik nog een tweede taart bakken. De jongste speelt een hockeywedstrijd en de oudste helpt mama met de voorbereidingen van het eten voor het feestje. Begin van de week hebben mijn vrouw en ik met elkaar afgesproken dat we het door laten gaan als de kinderen klachtenvrij zijn en minimaal één van ons beide. Mijn vrouw is inmiddels vierentwintig uur klachtenvrij en uit quarantaine. Wat mijzelf betreft is het nog onzeker of ik erbij zal zijn of dat ik mezelf noodgedwongen moet afzonderen. Afgezien van het feit dat ik snel moe ben en momenteel wat hoofdpijn heb, heb ik geen andere corona gerelateerde klachten. Het enige dat wel veranderd lijkt is mijn reukvermogen. Het is niet dat ik helemaal niets meer ruik, maar ik bespeur wel een subtiele verandering.

Ik houd er dus een klein beetje rekening mee dat ik niet bij het feestje ben, maar voor onze jongste hoop ik natuurlijk van wel. Ik ben al lang blij dat het in ieder geval door kan gaan. Met of zonder mij. Want mocht ik ook maar enigszins twijfelen of mijn aanwezigheid wel zo verstandig is dan laat ik verstek gaan. Ik wil niet het risico lopen dat familieleden door mijn toedoen (opnieuw) besmet worden. En opnieuw afzeggen en uitstellen, dat verdriet willen we de kinderen niet aandoen. Zij verheugen zich nog het meest op dit feestje.

Corona in de toekomst

Nu een herbesmetting binnen acht weken kennelijk ook niet onmogelijk is vraag ik me wel af wat de toekomst van corona behelst. Alle maatregelen zijn afgeschaald en zelfs het testen bij de GGD wordt binnenkort gestopt. Maar corona is nog helemaal niet weg. Kwetsbare mensen worden voor mijn gevoel weer aan hun lot overgelaten. Die kunnen alleen zichzelf nog maar beschermen, want van de maatschappij valt binnenkort volgens mij niet veel meer te verwachten. Of zie ik dat te somber? De belofte die het kabinet nu doet om de samenleving open te houden heb ik al eerder gehoord. Ik ben er niet helemaal gerust op. Maar dat kan ook komen omdat mijn vertrouwen in dit kabinet nog niet echt overloopt.

Abonneer je op mijn blogs:
Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.