Leveringsproblemen zorgen voor een flinke tegenvaller in de verhuizing van mijn ouders

Tegenvaller

Mijn ouders kregen afgelopen week een behoorlijke tegenvaller voor de kiezen. Volgens de planning zou aankomende week hun mantelzorgwoning in onze achtertuin worden geplaatst. Aan het eind van de week zijn ze naar de bouwer geweest om de woning te bekijken voordat deze geplaatst wordt. Aldaar kregen ze te horen dat het zes weken later gaat worden. Mijn ouders waren al in een eerder stadium geïnformeerd over leveringsproblemen ten aanzien van de kozijnen van hun woning. Desondanks hadden ze toch nog hoop dat het allemaal op het laatste moment nog goed zou komen. Die hoop vervloog toen ze van de directeur van het bouwbedrijf het vervelende nieuws vernamen.

Inboedel opslaan

Deze tegenvaller stuurt hun hele planning in de war. Immers, als volgende week de woning geplaatst zou worden, dan was er genoeg tijd om te verhuizen voordat hun oude woning moet worden opgeleverd. Doordat de levering nu met zes weken is vertraagd zien ze zich qua verhuizing nu voor een uitdaging gesteld. Alsof het hele bouw- en verhuisproces niet al ingrijpend genoeg is. Nu moeten ze dus ook nog eerst hun inboedel tijdelijk opslaan.

Voor mijzelf en mijn vrouw kwam de tegenvaller eigenlijk niet als een grote schok. Kennelijk hadden wij er in zekere zin al rekening mee gehouden. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet sta te juichen dat mijn ouders door de vertraging nog langer bij ons in huis wonen. Maar ik ervaar het ook niet als onoverkomelijk. Ik denk dat we ons redelijk hebben aangepast aan de huidige situatie. Al blijven de weekeinden nog wel een uitdaging. Zeker als er niets dan regen is voorspeld.

Eerste blog over dit onderwerp

Maar hoe je het ook wendt of keert, het blijft natuurlijk gewoon een tegenvaller. Toen ik mijn gedachten liet gaan over het onderwerp van deze blog en de bijbehorende titel heb ik voor de zekerheid gecheckt of ik deze titel niet al eens had gebruikt. Nu blijkt dat ik het woord ‘tegenvaller’ in de ruim twee jaar dat ik nu blog nog geen enkele keer heb gebruikt. Niet in de titel, maar kennelijk ook niet in de tekst. Dat vind ik vrij opmerkelijk. Kennelijk vind ik het dus pas de moeite waard om er over te schrijven als het niet alleen mijzelf aangaat.

Wat mij echter niet tegenvalt is dat we in een betrekkelijk korte tijd met elkaar een weg hebben gevonden om deze periode zo prettig mogelijk te overbruggen. Ik had ook niet verwacht dat we elkaar de tent hadden uitgejaagd, maar toch. Je zit wel dag en nacht op elkaars lip en irritaties kunnen dan al snel aangewakkerd worden. Ik ben me daar constant van bewust en probeer op de een of andere manier mijn bijdrage te leveren om het leuk te houden. Ergens vind ik het zelfs wel waardevol dat we met elkaar door deze periode gaan. 

Leveringsproblemen

Ondanks de grote tegenvaller zijn mijn ouders wel heel erg blij met hun nieuwe woning. Het deed ze ook zichtbaar goed dat de vakmensen die de woning hebben gebouwd het zelf ook een erg mooie woning vinden. En dat er een kink in de kabel is gekomen voor wat betreft de levering van de kozijnen, dat is in deze tijd niet eens zo heel opmerkelijk. Mijn vader trok meteen de parallel met de auto-industrie. Die ligt op verschillende plekken op z’n gat omdat bepaalde chips niet geleverd kunnen worden. 

Mijn eerste reactie toen mijn vader de tegenvaller met mij deelde was eigenlijk vrij luchtig. Want door de vertraging hebben ze nu wel meer tijd om alle zaken voor de verhuizing te regelen. En ook al is het vervelend dat ze hun inboedel eerst nog tussentijds moeten opslaan, het is niet onoverkomelijk. Mijn vrouw en ik hebben zelf al eens met dat bijltje gehakt. Toen wij van Maastricht naar Winterswijk verhuisden hebben we eerst een tijdje in een vakantiewoning gebivakkeerd. Onze inboedel lag toen netjes opgeslagen bij het verhuisbedrijf.

Extra uitdaging in plaats van tegenvaller

Is het dan wel terecht dat ik dit  kwalificeer als tegenvaller? Daar kijken we vermoedelijk allemaal anders tegenaan. Voor mijn ouders is het natuurlijk wel een tegenvaller, want het stuurt hun planning behoorlijk in de war. Ze moeten hun verwachtingen bijstellen en bovendien moeten ze nog langer ‘inschikken’. En dan heb ik het nog niet eens over de extra energie en kosten die de vertraging met zich meebrengt.

Omdat het voor mijn ouders een tegenvaller is voelt het voor mij ook als een tegenvaller. Met andere woorden, ik voel het in zekere zin met ze mee. Voor mijzelf ervaar ik het eigenlijk niet echt als een tegenvaller, maar meer als een extra uitdaging. En ik ben heel blij dat ik het op deze manier kan ervaren.

Ik heb volgens mij een knop omgezet. Voorlopig houd ik mij alleen even bezig met mijn gezin en met mijn inwonende ouders. En daar heb ik vrede mee. Aanvankelijk kostte deze situatie, gecombineerd met het feit dat ik al enkele weken met een peesontsteking rondloop, bakken met energie. Maar ik ben nu op een punt beland dat de energie er niet harder uitloopt dan dat ik weer kan opladen. De uitdaging is nu nog om meer energie uit de situatie te halen dan het me kost. Is dat haalbaar denk je? 

Abonneer je op mijn blogs:
Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest

1 dacht aan “Tegenvaller

  1. Ach ik kan mij goed voorstellen dat op dit moment alles tegenloopt maar een ding is wel een voordeel ,denk eens aan je kinderen hoe die genieten voor het moment en de herinnering later. Hoe waardevol dat is hoor je later pas en dan denk je er misschien milder over. Sterkte en geniet de kerstdagen samen met ouder en kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.