Bamboebeertje

Healthy Living (#16) – Gezondheid

Was al deze ellende te voorkomen geweest? Valt het kabinet iets aan te rekenen? Preventie zit volgens mij niet in ons DNA. We dealen liever pas met problemen als ze zich aandienen. Dat geldt voor ons klimaat, dat geldt voor onze gezondheid, dat geldt voor een heleboel zaken. Onze systemen zijn niet ingericht op het voorkomen van problemen op de lange termijn. Bescherming tegen gevaren op de korte termijn in ons leven van alledag, daar zijn we goed in. Maar o wee als we aan de slag moeten met problemen die zich in de toekomst kunnen voordoen.

Happy Living (#16) – Startkapitaal

In deze blog beken ik kleur. Mijn politieke kleur welteverstaan. Het zal je wellicht niet verbazen dat de politieke partij waar ik lid van ben zich links op het politieke spectrum bevindt en hartstikke groen is. Rood en groen om precies te zijn. Dit wordt een persoonlijke doch politiek getinte blog, dus als je dat niet trekt, dan kun je nu beter afhaken.

Sustainable Living (#14) – Omdenken

Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. Ik denk dat omdenken ons kan helpen om uit de klimaatcrisis te komen.

Healthy Living (#15) – Voornemens in strijd met gewoontes

In deze blog blik ik terug op de afgelopen negen maanden. Negen maanden waarin ik op basis van een goed voornemen heb afgerekend met een ongezonde gewoonte. En ik ben heel bewust niet op 1 januari hiermee begonnen, want de meeste goede voornemens die gebaseerd zijn op de kalender stranden voortijdig.